NUMEROLOGIE.. Jouw persoonlijk jaar

JOUW PERSOONLIJK JAAR.

De uitleg van het persoonlijk jaar geeft inzicht wat voor jou belangrijk is dit jaar, welke bepaalde activiteit voor jou het meest geschikt is om te doen.

Bij onze geboorte kregen we van onze ouders een naam, van het universum kregen we een getal. (tekst: Dan Millman)

Wist je dat…onze persoonlijke getallen veel vertellen over onze innerlijke reis die we maken op weg naar ons levensdoel..

Hoe begon de interesse in de Numerologie bij mijzelf?

Mijn spirituele reis begon in februari 1990. Tijdens de zomervakantie van 1989  ontmoette ik in Zoutelande een Duitse jongen. Hij zond mij een blik die mijn leven helemaal op zijn kop zette. Ik keek in ogen, die zoveel liefde uitstraalden. Dit licht raakte mijn ziel zo intens. Ik raakte volledig de weg kwijt en kon deze blik niet meer vergeten. Het achtervolgde me overal en zorgde ervoor dat mijn leven in een neerwaartse spiraal kwam. Ik werd teruggeworpen op mezelf en kon niet anders dan meegaan in het heftige innerlijke omwentelingsproces. Het vechten hier tegen had geen enkele kans. Gelukkig klauterde ik stapje voor stapje uit een diepe put naar boven. Ik had me overgegeven aan ‘iets groots.’  Zo ontstond het vertrouwen binnen in me en kon er hierdoor een kracht door me heen stromen. Ik stopte met roken en drinken en begon in mezelf te geloven. Wonderen gebeurden. Deze magie creëerde ikzelf. Ik voelde me één met het universum en alles om me heen. Ik zag de dingen anders, helderder en mooier. Het leek of ik een onzichtbare bril op had.

(Lees meer hierover in mijn eerste boek: ‘Verbonden na de dood.’ Een waar gebeurd verhaal over mijn persoonlijke ontwikkeling, dat toont dat er veel meer is tussen hemel en aarde.  Het werd in 2018 door uitgeverij Boekscout bekroond met de publieksprijs BoekGoud in het genre Spiritualiteit.)

In die tijd ging ik veel lezen over spiritualiteit. Ik kwam in aanraking met de leer van de Numerologie. Gefascineerd volgde ik hierin cursussen. Mijn enthousiasme en passie voor de getallen zorgden ervoor dat ik zelf workshops ging ontwikkelen. Ik wilde anderen ook leren op welke manier het werkte. Hoe je door berekeningen te maken inzicht krijgt in je zelf. En het verlangen om met mensen een stukje op hun pad mee te mogen lopen hield niet meer op. Mijn levenservaring en mensenkennis speelden hierbij een belangrijke rol. Hierdoor ging ik ook op aanvraag persoonlijke horoscopen maken en consulten geven.

Wat is Numerologie?

Letterlijk vertaald is Numerologie de “leer van de getallen.” We worden niet voor niets op een bepaalde datum geboren en we hebben niet “zomaar” een bepaalde naam gekregen. Toeval bestaat niet. Eeuwen geleden was Pythagoras die werd geboren op het eiland Samos al bezig met getallen. Hij was wiskundige, astronoom en filosoof en was ervan overtuigd dat de getallen een bepaalde trilling bezitten. Dat de verwevenheid met de natuur hierbij een grote rol speelt. Dit fascineerde mij zo dat ik jarenlang dieper op de getallen inzoomde, en met name op de leer van Pythagoras. Hoe hij dit zag en verklaarde. Zo kwam ik zelf achter een van mijn kwaliteiten/talenten: het analyseren van geboortedata en namen (en de bijbehorende trillingen) waardoor ik inzichten krijg in o.a. talenten, beroepskeuzes, valkuilen en levensopdrachten van mensen. Maar ook intuïtief gebeurde er veel bij mij.

Maar genoeg over mezelf. Nu ga jij aan de slag!

Berekening: Het Persoonlijk Jaar

Het persoonlijke jaar heeft alleen betrekking op het lopende kalenderjaar en verandert dus elk jaar weer. Het persoonlijke jaar krijg je door de geboortedag + geboortemaand + kalenderjaar bij elkaar op te tellen en de uitkomst te vereenvoudigen. De meester getallen (11 – 22 -33) te laten staan.

Voorbeelden

23-3-2019:    2+3+3+2+0+1+9= 20. De nul valt weg. Het persoonlijk jaar is hier 2.

28-3-2019:    2+8+3+2+0+1+9= 25. Dit getal wordt teruggebracht naar één getal:

2+5 = 7

28-7-2019:    2+8+7+2+0+1+9= 29. Dat wordt 11. Dit is een meester getal. Dus blijft  in zijn geheel staan. Dit getal wordt niet teruggebracht tot één getal.

Let op: je persoonlijk jaar gaat pas in op de dag dat je jarig bent.

Stel dat je op 28 juli jarig bent en het is nu april, dan geldt voor bovenstaande berekening van de 11 dat je nog het jaar 2018 bij de berekening dient aan te houden t/m 27 juli a.s. Dus wordt het: 2+8+7+2+0+1+8= 28. Dit getal wordt teruggebracht naar één getal: 2+8= 10. De nul valt weg, dus zit je nog in het jaar 1.

Betekenis van jouw persoonlijk jaar:

Jaar 1:

Een jaar van een nieuw begin. Het eerste jaar van de negenjarige cyclus. Alles waarmee je in de loop van dit jaar begint heeft een goede kans van slagen en zal zijn stempel drukken op het karakter van de komende negen jaren. Voor een belangrijk deel zijn de overtuigingen die je nu hebt het resultaat van je ervaringen die je hebt opgedaan in de voorgaande negenjarige cyclus. Hou je zoveel mogelijk aan je eigen overtuiging vast, uitzonderingen daargelaten.

Jaar 2:

Dit jaar is vooral een jaar van acceptatie en samenwerking. Je nieuwe ideeën, die vorig jaar wortel geschoten hebben, nemen dit jaar een duidelijk tastbare vorm aan. Het samenvloeien van deze nieuwe elementen samen met de reeds bestaande zal gevoelsmatig soms prettig, soms onzeker aandoen. Sociale kontakten zijn dit jaar belangrijk op het gebied van samenwerking. Geduld en doorzettingsvermogen leiden tot bevredigende resultaten.

Jaar 3:

Een jaar waarin jij jezelf op allerlei mogelijke manier kunt uiten, vooral m.b.v. taal. Ook een jaar waarin je meer naar buiten treedt. Over het algemeen draagt dit jaar een energiek en vrolijk karakter. Zorg voor voldoende activiteit om er je energie in te steken. Neem dit jaar geen extra verantwoordelijkheden op je schouders. Ook een jaar waarin op het gebied van expressie extra zaden weer duurzaam wortel kunnen schieten in vruchtbare aarde.

Jaar 4:

Dit is een productief jaar. Een goed jaar voor vooral zakelijke verbintenissen of ondernemingen. Nu wordt het fundament gelegd voor het succes in de komende jaren. Dit vraagt om planning, organisatie, een flinke dosis doorzettingsvermogen en creativiteit. De aandacht ligt nu op je gedachten en het uitvoeren ervan. De kans dat hier teveel nadruk op wordt gelegd zodat jij je innerlijke stem verwaarloost is aanwezig. Houdt zowel rekening met je eigen behoefte als die van anderen.

Jaar 5:

Een jaar vol verandering en afwisseling. Dit is een geschikt jaar voor bijvoorbeeld een verhuizing of verandering van baan. Een goed jaar voor reizen, nieuwe ontmoetingen, en nieuwe ervaringen. Dit alles echter, uitzonderingen daargelaten, draagt zelden een duurzaam karakter. Niet zo geschikt voor het op de schouders nemen van zwaarwegende verantwoordelijkheden. Een goede tijd om eens extra aandacht aan je lichamelijk welzijn te besteden.

Jaar 6:

Dit jaar draagt een huiselijk en warm karakter. De behoefte aan deze twee eigenschappen is dit jaar groot. Het kan ook zijn dat de aandacht op je gezinsleven gericht is. Dit jaar vraagt om begrip en een goed onderscheidingsvermogen naar personen en situaties in de omgeving. Geef wat warmte en aandacht en jij zal het op jouw beurt ook weer tegenkomen, al is het niet altijd van dezelfde personen.

Jaar 7:

Wees dit jaar ontvankelijk voor wat er op je af komt! Een goede periode voor het verkrijgen van evenwicht en een prima tijd voor studie. Dit jaar wordt het accent gelegd op het overdenken van de levenservaringen die je achter de rug hebt. Nu nog wazige aspecten worden duidelijk, schijnbaar uitzichtloze situaties vaak zinvol en aantrekkelijk. Je schept een nieuwe balans en geeft een haast onzichtbare wending aan je leven. Ga dit jaar vooral af of je intuïtie.

Jaar 8:

Dit jaar draagt voor jou meestal een zakelijk karakter.  Geld, je maatschappelijke positie en je maatschappelijk aanzien nemen in deze periode een belangrijke plaats in. Gebruik de mensenkennis en de levenservaringen die je hebt opgedaan. Dit jaar kun je werkelijk iets bereiken. Een goed jaar om van alles te organiseren, ideeën die in het vorige jaar in je opkwamen uit te voeren en allerlei zaken te delegeren. Aan je financiën moet je dit jaar meer aandacht besteden. Als je streeft naar verbetering van de bestaande financiële situatie zijn je kansen dit jaar optimaal.

Jaar 9:

Dit jaar is een jaar waarin je veel dingen gaat afronden. Vaak worden contacten met bepaalde vrienden en kennissen in dit jaar minder sterk, of ook geheel verbroken. Een jaar waarin jij jezelf (vaak onbewust) voorbereidt op je nieuwe negenjarige cyclus die voor de deur staat. Dit jaar brengt wat sentiment naar boven. Oude herinneringen kunnen emotionele uitbarstingen veroorzaken. Deze hebben vooral te maken met verwerken en loslaten van gevoelens als liefde, haat, afhankelijkheid en schuld m.b.t. je ervaringen in de afgelopen jaren. Deze emoties kunnen nog wat doorwerken in het komende persoonlijke jaar 1.

Jaar 11:

Dit jaar is in ieder geval een jaar waarin je veel energie tot je beschikking hebt. Het hangt van jou af hoe je hiermee omgaat en wat het resultaat zal zijn. Je zult in ieder geval een goede uitlaatklep nodig hebben om nervositeit en moeheid te voorkomen. Je moet jezelf kunnen uiten en creatief bezig kunnen zijn. Je trekt dit jaar meer mensen aan dan in andere jaren en je aandacht ligt dit jaar meer op het intuïtieve en gevoelsmatige vlak. Dit kan gewenste resultaten opleveren, zowel in materiële als in spirituele zaken. Je ‘zweeft’ dit jaar een beetje, maar je idealen zijn in principe uitvoerbaar. Er is vaak sprake van abrupte beslissingen na grote besluiteloosheid.

Jaar 22:

Je hebt dit jaar veel energie tot je beschikking. Wel moet je er zorg voor dragen er ook werkelijk iets mee te doen. Doe je of kun je dit niet dan is de kans op nervositeit en moeheid groot. Een goed jaar voor prima resultaten op het lichamelijk vlak ter verbetering en vermeerdering van je  weerstand. Je hooggestelde idealen kunnen werkelijkheid worden, als je samenwerkt met anderen. Er kan dit jaar veel productiefs uit je handen komen, vooral als je afgaat op je intuïtie. Een prima jaar voor je arbeidsomstandigheden, de kans is groot, dat je opnieuw (ge)herwaardeerd wordt op je prestaties. Kleine details zijn dit jaar voor jou van belang.

Jaar 33:

Dit jaar is vooral zeer creatief en energierijk. Vooral je eigen jeugd en je ervaringen die hiermee samenhangen, spelen in dit jaar een belangrijke rol. Dit is een goed jaar om bijvoorbeeld zelf het initiatief te nemen tot  het organiseren van een reünie. Een emotioneel jaar, waarin gevoelens als afgunst, jaloezie, bezitterigheid, haat, overbezorgdheid, en misplaatst medelijden de overhand kunnen krijgen doordat je minder goed gebruik maakt van de grote hoeveelheid energie die je in deze periode tot je beschikking hebt. Lichamelijke en geestelijke oververmoeidheid en nervositeit kunnen hier het gevolg van zijn. Besteed je echter wat meer aandacht aan de vrolijke en gezellige kanten van het leven d.m.v. aangenaam en vrolijk gestemd gezelschap, en ga je kunstzinnig en creatief aan de gang, dan zullen deze activiteiten een goed evenwicht vormen en je meer in balans houden. Een geschikt jaar om je o.a. te wijden aan schrijven, dichten, schilderen, het bezoeken van musea etc.

Ik hoop en wens dat dit persoonlijk jaar voor jou een leerzaam, liefdevol en inspirerend jaar zal zijn. En dat je met deze uitleg nog meer inzicht in jezelf krijgt en je veel plezier aan deze uitleg zult beleven.

BELANGRIJK © Bij het delen of plaatsen van teksten https://hettyaarts.nl als bronvermelding gebruiken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.