Het gebeurt zo vaak op een levenspad. Je ontmoet mensen, die je iets te zeggen hebben.  Ontmoetingen die voorbestemd zijn. Het voelt dan, of  je deze persoon al jaren kent. Dan weet je gewoon intuïtief dat deze ontmoeting een reden heeft. Het wil je iets belangrijks vertellen. Er kan je een spiegel voor gehouden worden. Twee maanden geleden had ik een afspraak staan voor een Reiki behandeling. De dag van de afspraak word ik ziek. Ik werd geveld door de griep. Een week later maak ik een nieuwe afspraak. Voor vrijdag in diezelfde week. Die bewuste dag is er plotseling een andere prioriteit. Weer moet ik afbellen. En de weken gaan in een snel tempo voorbij. In die tijd pak ik veel zaken tegelijk aan. Ik weet, dat ik me voorbijloop, maar  wil dat niet zien. Met de ogen dicht overschrijd ik mijn eigen grenzen. Ik ben enthousiast en vind zoveel dingen leuk om te doen.  “Ach” denk ik bij mezelf, “die rust neem ik nog wel een keer.”   Nu is er geen tijd voor. En dan gebeurt het. Een goede vriend belt me op. “Hé Noortje, jij wilt toch zo graag ervaren op het spirituele vlak. Nou vandaag heb ik met iemand gesproken, die Reiki behandelingen en cursussen geeft. Misschien ben je nu aan een verdere geestelijke verkenning op dit vlak toe.” Ik vertel hem er eerst eens over na te willen denken. Maar zoveel tijd heb ik deze keer niet nodig. Want mijn lichaam dwingt mij om een beslissing te nemen. Een paar dagen later bel ik Louise en een afspraak is snel gemaakt. En nu ben ik op weg naar haar. Ik sta open en ben tegelijkertijd heel nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Ik heb mijn fiets nog niet weggezet of ze opent de voordeur. Een wederzijdse blik toont meteen spirituele herkenning. In de sfeervolle kamer praten wij samen, onder het genot van een kopje thee over onze gezamenlijke interesse. Plotseling valt mijn oog in de sfeervolle huiskamer op het beeldje van Maria van Binderen. Ze vertelt, dat zij ook een Maria vereerster is. Nog geen kwartier later, weet ze mijn huidige gemoedstoestand  precies te doorgronden. Dan gaan we naar de kamer, waar zij haar behandelingen geeft. De kaarsjes branden en het geheel straalt rust en warmte uit.  Het is tijd om het allemaal eens over me heen te laten komen. Ik ontspan me. zoutelande-3Ze geeft precies aan wat ze bij mij van binnen voelt. En het klopt allemaal. Ze vertelt me dat ik moet oppassen, niet regelrecht op een burnout af te gaan. Het uur is snel voorbij. Als we afscheid nemen, weten we allebei dat dit niet de laatste keer is. Diezelfde avond laat ik mijn laptop en telefoon met rust. Ik hang op de bank, lees eindelijk weer eens relaxt in een boek. De volgende dag werkt de behandeling nog door. Mijn lichaam ‘schreeuwt’ om rust. Ik kan niet anders dan toegeven. Eindelijk laat ik los. En eigenlijk voelt het zo heerlijk van binnen.  Lichaam en geest zijn sinds lange tijd weer enigszins in evenwicht. Wanneer ik op zaterdagavond voor het eerst weer even mijn mail check, schiet het door me heen om maandag toch maar meteen weer te bellen voor een nieuwe afspraak. Het is me zo goed bevallen. Word ik eindelijk wakker? Begin ik vanaf nu eindelijk weer te leren, om naar mijn lichaam te luisteren? En ik weet ook zeker, dat de tijd nu rijp was voor deze Reiki behandeling. Evenals mijn ontmoeting met Louise. Zij had een boodschap voor mij, waar ik deze keer echt naar moest luisteren. Vandaag hield zij mij een spiegel voor, die ik zo nodig had!

Tags